Het proces

Van de aanlevering van onbewerkte planken tot de levering van in kleur gespoten planken doorloopt iedere plank een aantal stappen. Bekijk de werkwijze van Woodpainting voor het machinaal spuiten van planken

Stap 1

Aanlevering van onbewerkte planken

Na het verstrekken van de opdracht worden de onbewerkte planken afgeleverd in Ede. Indien gewenst kunnen wij het transport ook voor u regelen.
Stap 2

Afstapelaar

De houten planken worden laag voor laag van het pakket afgestapeld. De latjes tussen de lagen worden weggeschoven en de bovenkant van de planken worden geborsteld. De kantelmachine kantelt de lagen indien nodig, zodat iedere plank op dezelfde manier het productieproces doorloopt.
Stap 3

Borstelmachine

De planken worden één voor één door de borstelmachine verwerkt. De planken worden rondom geborsteld, zodat de laatste haartjes en het overige zaagsel verwijderd wordt. Dit wordt direct afgezogen.
Stap 4

Vacuüm coater

Het hout wordt rondom voorzien van de coating. Hierbij gaan ze door een kleine mal, zodat de verf met veel druk in het hout kan trekken.
Stap 5

Droogoven

Na het spuiten worden de planken doorgevoerd naar de droogoven. Doormiddel van infraroodlampen en hete lucht wordt het hout van binnen naar buiten gedroogd.
Stap 6

Opstapelaar

Aan het einde van het proces komen de planken bij de opstapelaar. Laag voor laag worden de planken gekanteld, zodat ze netjes opgestapeld kunnen worden. De pakketten worden naar wens van de opdrachtgever opgeleverd. Zo kunnen we de manier van stapelen per laag instellen, en is er de keuze tussen latjes of folie.
Stap 7

Levering

Ieder pakket krijgt om de meter een ingesnoerd klosje, zodat de pakketten stabiel afgeleverd worden. Op het afgesproken moment kan de levering afgehaald worden. Indien gewenst kunnen wij de levering op locatie ook realiseren.
Sampleboek aanvragen