Machinaal planken spuiten

Woodpainting B.V. in Ede is specialist in het volautomatisch en machinaal spuiten van planken. Dankzij het innovatieve productieproces leveren we een constante, hoogwaardige kwaliteit spuitwerk binnen korte levertijden. Iedere plank wordt afzonderlijk bewerkt en voorzien van de coating.

Een groot aantal planken machinaal laten spuiten?

Neem contact op met Ruben

Productieproces

Vanuit onze moderne productielocatie in Ede verwerkt Woodpainting grote aantallen pakketten met een groot aantal hout soorten. Ook andere houtsoorten kunnen door ons verwerkt worden. Het hout wordt automatisch afgestapeld, geborsteld, vacuüm gecoat, gedroogd en weer opgestapeld. Klik hier om het gehele proces te bekijken.

Grote aantallen

De productiefaciliteit van Woodpainting is erop ingericht om grote aantallen te verwerken. Met de volautomatische werkgang kunnen we eenvoudig en in korte tijd heel veel planken in dezelfde kleur en met egale kwaliteit spuiten. De kosten voor het spuitwerk worden vooral aantrekkelijk bij grotere orders.

Waarom machinaal planken laten spuiten?

Grote partijen planken voorzien van een gelijkmatige coating is een kunst op zich, zelfs voor de kleinere spuiterijen. Het productieproces van Woodpainting is er volledig op ingericht om grote partijen hout te voorzien van een gelijkmatige afwerking. Er kan dus geen kleurverschil optreden. Dankzij droging met Uv-stralen en hete lucht wordt het hout na het spuiten van binnen naar buiten gedroogd en kunnen de planken direct gestapeld en getransporteerd worden. Dankzij deze verduurzaming gaat de verf en het hout aanzienlijk langer mee.

Hoogwaardige kwaliteit

De planken worden bij het machinaal spuiten aan alle zijden voorzien van dezelfde afwerking. Door de planken rondom te behandelen wordt het hout goed beschermd. Zo kan er geen vocht in het materiaal trekken. Hierdoor zullen de planken niet kromtrekken. Ook houtrot, schimmels en barsten worden hiermee optimaal tegengegaan.

Kleuren

Woodpainting uit Ede kan houten planken in ieder gewenste kleur voorzien van een coating. Standaard worden alle planken afgewerkt in de kleur zwart. Dit is ook het voordeligst omdat de machine hiervoor niet opnieuw ingesteld en schoongemaakt hoeft te worden. Projectmatig kan er een kleur gekozen worden uit ons sampleboek of kan een kleur uit een bredere range gekozen worden. Neem hiervoor contact met ons op.

Houten planken machinaal laten spuiten

Wilt u uw partij houten planken laten behandelen met een coating? Deel de specificaties van uw partij en wij werken een offerte voor u uit. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Eindeloos veel kleur

Standaard
Zwart
Standaard
Wit
Optioneel (bij minimale afname)
Grijs
Optioneel (bij minimale afname)
Overige kleuren
Op aanvraag
Sampleboek aanvragen